Un dels actes més representatius de la nostra comissió, és, sense cap dubte, la proclamació de la Regina de Maig. Es tracta d'un acte de reminiscències populars, arrelat als antics costums, no només valencians, i que des de la nostra falla, s'ha recuperat, convertint-se en una prolongació més dels actes fallers.

Amb la arribada de la primavera, el despertar de la natura i dels sentits, comença un seguit d'actes de caracter sòcio-ritual per tal d'aconseguir una major cohesió i arrelament de la societat. La Regina de Maig o Maia és un ritus d'iniciació que té l'origen en les antigues festes primaverals romanes i que són les precursores dels Jocs Florals i mes modernament de les Festes Falleres.

L'elecció d'una xiqueta que passa a formar part de la societat adulta, la seua entronització i la seua lloança de la bellesa i fertilitat marquen aquest caràcter iniciatic social que a més a més es complementa amb altres esdeveniments de carácter més festiu i lúdic, com passacarrers, muntatge de les creus de maig o balls que eren presidits per la Regina.

El Grup Alimara i la Falla Ciscar-Borriana, continuem la línea de recuperació d'aquesta tradició valenciana perduda, per tal de fer compendre i d'ensenyar part de la nostra cultura i idiosincràsia que com a poble ens caracteritza.

Galeria de imagenes

|